Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ευρώπη ΑΕΓΑ

Θετική πορεία της Ευρώπη ΑΕΓΑ

Τη θετική πορεία της Ευρώπη ΑΕΓΑ συγγενής εταιρεία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΕΕΓΑ, επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος, προ ημερών, στη γενική συνέλευση των μετόχων ανακοίνωσε ότι, στο Α΄ πεντάμηνο του 2013 η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 54,63% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.


Όπως τόνισε ο ίδιος, παρά το περιβάλλον ύφεσης που βιώνει η οικονομία, τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες ανήλθαν στο ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ το α΄ πεντάμηνο του 2012, ενώ πρόσθεσε ότι και η φετινή χρονιά θα βρει την εταιρεία υπεραποθεματοποιημένη και με υψηλή κερδοφορία.
Σύμφωνα με τον κ. Μακρόπουλο, η ανοδική πορεία των μεγεθών της Ευρώπης ΑΕΓΑ οφείλεται στο άνοιγμα και στην ανάπτυξη σε κλάδους όπου μέχρι και πρότινος δεν είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση, στην εξωστρέφεια που επιδεικνύει προς τα δίκτυα πωλήσεων, αλλά και στο πολύ ισχυρό brand name που έκτισε μεθοδικά επί 43 χρόνια στην ασφαλιστική αγορά.
Στο μεταξύ, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρώπη ΑΕΓΑ πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, με καθολική συμμετοχή των μετόχων, οι οποίοι ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο ισχύον Διοικητικό συμβούλιο, που απαρτίζεται από 9 μέλη. Στη διοίκηση της εταιρείας μετέχουν οι:
1. Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος
2. Σταύρος Κωνσταντάς, Αντιπρόεδρος ΔΣ (Γενικός Διευθυντής Εθνικής ΑΕΕΓΑ)
3. Παρασκευή Κοντοπάνου, (Αναπλ. Γενική Δ/ντρια Εθνική ΑΕΕΓΑ).
4. Katleen Μακροπούλου (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων)
5. Ηλίας Κωνσταντόπουλος (Δικηγόρος)
6. Αναστάσιος Τσιρώνης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου – Δικηγόρος)
7. Χρυσάνθη Σπηλιωτοπούλου
8. Δήμητρα Τσακνιά
9. Πηνελόπη Σταθοπούλου
Η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού συμβουλίου λήγει κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το 2014.
Επίσης, η Ευρώπη ΑΕΓΑ ανακοίνωσε την εκλογή της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών BAKER TILLY HELLAS για τον έλεγχο της χρήσης 2013, με τακτικό ελεγκτή τον κ. Καλογερόπουλο Ιωάννη (ΑΜ ΣΟΕΛ 10741) και αναπληρωματικό ελεγκτή τον κ. Αχινιώτη Χριστόφορο (ΑΜ ΣΟΕΛ 35961).

ΠΗΓΗ- http://www.insurancedaily.gr/blog/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου